etusivu palvelut kideal artikkelit yhteystiedot linkit
Kideal mahdollistaa voimaantumista ja uudistumista
Kideal mahdollistaa voimaantumista ja uudistumista yhdessä luoden - keidasta maan päälle.
Helena Rantala (TaM) harjoittaa muotoilijana luovia ja yhdessä luomisen prosesseja: "aluksi muotoilin eri materiaaleista tuotteita. Sitten alkoi kiehtoa pyrkimys eheiden käyttökokemusten muotoiluun monialaisissa tiimeissä: harjoittelimme ja valmensimme yrityksiä muotoilemaan uusia tuotteita, ratkaisu- ja toimintamalleja käyttäjäkeskeisesti ja tulevaisuutta ennakoiden. Jossakin vaiheessa tajusin, että ihminen näkee ja muokkaa todellisuutta omista ajatus- ja uskomusrakenteistaan käsin, ja itse asiassa jo tässä hetkessä luo tulevaisuutta.

Mutta miten ihmeessä voisimme luoda tietoisemmin tätä hetkeä ja tulevaa elämää? Oivalsin, ettei ole mielekästä uudistaa ratkaisuja tai haaveilla elämänmuutoksesta parempaan, ellei meissä tapahdu sisäistä uudistumista. Tuli aika tarkastella ajatusmuotoja, sisäistä tilaa ja toimintakulttuuria. Muotoilijana huomasin antautuneeni itse Elämän muotoiltavaksi, voimaantumaan Itseksi. Sallin olla uudelleen luotavana: hiljennyin kohtaamaan itseäni sekä avauduin kuulemaan ja tulkitsemaan sydämeni kieltä ja sitä, mitä haluaa syntyä. Opettelin mahdollistamaan sitä myös muille. Lopulta "valmistuin", sain toimeksiannon ja avaimet Keitaaseen."
Oppimista ja ihmisenä kasvua ovat mahdollistaneet:
  • Voimaantuva Suomi ry, voimaantumisen mahdollistajien ja työyhteisöjen kehittäjien verkosto; toimin hallituksen puheenjohtajana (2008-2011) sekä Voimaantuva työkulttuuri -oppimisverkostohankkeessakasvamassa voimaantumisen mahdollistajaksi sekä mahdollistava johtajana ajalla 2007-2010 (Tykes).
  • Voimauttava valokuvaus työyhteisön kehittämisessä -koulutus 2009-2010, Miina Sillanpää & Omnia.
  • CoCreativeProcess-koulutus (CCP) 2009-2010, Terhi Takanen, CoCreators Oy.
  • Kehon puhdistusviikot (4/2010 ja 9/2010), Airi Rekilä, Perinnepirtti
  • Kehotietoisuus-kurssi (s2009), Timo Klemola.
  • Elämäntaidon valmentajan ammattitutkinto (8/2008-4/2009), Elämäntaidon Valmennus Akatemia.
Näiden yhteystietoja löydät kohdasta Linkit.
Kideal Ky
helena rantala
Oppiminen